
Rezultat jest zawsze fantastyczny i szybki w przygotowaniu. Najlepsza przekąska, jaką kiedykolwiek spróbowałaś – wystarczą tylko 4 składniki.

Ziemniaki obrać i pokroić na mniejsze kawałki. Wrzuć ziemniaki do wody i zagotuj. Gotuj przez około 15 minut lub w zależności od rodzaju gotowanych ziemniaków, aby były miękkie.

Ugotowane ziemniaki odcedzić i rozgnieść. Dodaj mąkę kukurydzianą, proszek do pieczenia, który sprawi, że efekt będzie znacznie bardziej chrupiący.

Teraz dodaj cukier – jeśli chcesz mniej słodkich lub słonych chipsów ziemniaczanych, usuń cukier i dodaj sól. Wymieszaj ciasto. Wałkuj ciasto na posypanej mąką blacie. Ciasto pokrój w romby.

Na patelni podgrzej odpowiednią ilość oleju. Usmaż romby na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Podawaj z ulubionym sosem lub same.
