Zobacz, co zrobiłam z 600 g piersi kurczaka: Rodzina nie mogła się oprzeć tej rolce.

Zachęcam Cię do spróbowania domowej rolady z kurczaka, która ma potencjał stać się Twoim codziennym daniem. Wyróżnia się delikatnością i soczystością, co więcej, jest wolna od niepotrzebnych konserwantów.

Do przygotowania potrzebujesz:

  • Folię spożywczą
  • 600 g piersi z kurczaka
  • Sól, oregano, pieprz, suszoną cebulę, słodką paprykę – wszystko według uznania

Instrukcje:

Zacznij od zmielenia piersi kurczaka, po czym przełóż je do miski. Wsyp około łyżeczki soli i dodaj wszystkie inne przyprawy, z wyjątkiem papryki. Dokładnie wymieszaj składniki.

Na rozłożonej na blacie folii spożywczej rozsyp czerwoną mieloną paprykę, a następnie ułóż na niej przygotowaną masę mięsną. Zwiń mięso w roladę, przypominającą cukierek, a następnie tocz ją po blacie, by uzyskać ładny, okrągły kształt.

W dużym garnku zagotuj wodę, po czym wyłącz kuchenkę i włóż do niej roladę. Pozostaw pod przykryciem na godzinę.

Po tym czasie wyjmij roladę, pozwól jej ostygnąć, a potem umieść w lodówce na co najmniej godzinę. Po tym czasie roladę można kroić i podawać. Smacznego!

error: Treść zabezpieczona !!