Pierś z kurczaka jest jednym z ulubionych rodzajów mięsa. Nic w tym dziwnego – jest łatwa w przyrządzeniu, a jej delikatny smak pasuje do wielu innych składników.
Obtocz kawałki mięsa w mące, zanurz je w jajku, a następnie obtocz w bułce tartej. Sekret pysznej piersi z kurczaka tkwi w jeszcze jednym składniku – parmezanie!
To połączenie z pewnością przypadnie ci do gustu. Dodaj pieczarki, ser, kukurydzę z puszki, cebulę, majonez i czosnek – sałatka mięsno-ananasowa gotowa!
Do jego przygotowania potrzebujesz: mleko, masło, suszony czosnek oraz inne przyprawy do smaku.
Mięso z kurczaka doskonale skomponuje się z delikatnym smakiem bakłażana. Aby każdy ze składników był miękki i rozpływał się w ustach, nadziej naprzemiennie kawałki mięsa i bakłażana na patyczki do szaszłyków, dopraw przyprawami, a następnie upiecz w folii. Dla bogatszego smaku możesz dołożyć paprykę, pieczarki, cebulę.