Pyszna pierś z kurczaka – jak zrobić aby każdy poprosił o dokładkę. Oto 5 sposobów na zrobienie prawdziwego arcydzieła.

Pierś z kurczaka jest jednym z ulubionych rodzajów mięsa. Nic w tym dziwnego – jest łatwa w przyrządzeniu, a jej delikatny smak pasuje do wielu innych składników.

Dziś poznasz 5 przepisów, w których pierś z kurczaka gra pierwsze skrzypce. Poznaj patenty na pyszne dania!

Chcesz, aby kurczak był soczysty w środku, a jego skórka była rumiana?

Obtocz kawałki mięsa w mące, zanurz je w jajku, a następnie obtocz w bułce tartej. Sekret pysznej piersi z kurczaka tkwi w jeszcze jednym składniku – parmezanie!

Nie masz pomysłu na sałatkę? Spróbuj sałatki z kurczakiem i ananasem.

To połączenie z pewnością przypadnie ci do gustu. Dodaj pieczarki, ser, kukurydzę z puszki, cebulę, majonez i czosnek – sałatka mięsno-ananasowa gotowa!

Znudził ci się zwykły kurczak? Spróbuj piersi z kurczaka z gorczycą i w kremowym sosie.

Do jego przygotowania potrzebujesz: mleko, masło, suszony czosnek oraz inne przyprawy do smaku.

A może kurczak w towarzystwie warzyw?

Mięso z kurczaka doskonale skomponuje się z delikatnym smakiem bakłażana. Aby każdy ze składników był miękki i rozpływał się w ustach, nadziej naprzemiennie kawałki mięsa i bakłażana na patyczki do szaszłyków, dopraw przyprawami, a następnie upiecz w folii. Dla bogatszego smaku możesz dołożyć paprykę, pieczarki, cebulę.

Przepis na soczystą pierś z kurczaka jest bardzo prosty – zamarynuj kawałki mięsa w sodzie, a następnie w skrobi.

Obtocz mięso w mące i usmaż – pyszne kąski gotowe!

error: Treść zabezpieczona !!