Jeśli upieczesz ciasto z orzechami włoskimi i posmarujesz go kremem waniliowym z czekoladą, z pewnością świetny efekt Twoich wysiłków będzie gwarantowany.
Jajka, cukier waniliowy i cukier umieścić w misce i ubijać do powstania piany. Następnie wlej mleko, olej i na koniec mąkę i proszek do pieczenia. Wymieszaj ciasto, dodaj do niego zmielone orzechy włoskie i dobrze wymieszaj. Blachę o wymiarach 40×30 cm wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy na nią ciasto, które równomiernie rozprowadzamy szpatułką.
Blachę wstawić do nagrzanego do 180°C piekarnika i piec 25 minut. Po ostygnięciu zdjąć papier do pieczenia i wykrawać 2 równe części brzegiem ciasta o wymiarach 30×20 centymetrów. Drobno posiekaj pozostałe skrawki.
Mleko, żółtka, cukier waniliowy, cukier i skrobię umieścić w rondlu i mieszać do rozpuszczenia. Następnie wszystko gotujemy ciągle mieszając do konsystencji budyniu. Zdejmij garnek z palnika, dodaj masło i białą czekoladę i mieszaj, aż się rozpuści.
Włóż arkusz ciasta do krawędzi ciasta, skrop go 50 mililitrami mleka i połóż połowę śmietany na wierzchu. Przykryć drugim arkuszem, również skropić 50 ml mleka i nałożyć resztę kremu. Następnie równomiernie posypać pokruszonym ciastem i wstawić do lodówki na 3 godziny do stężenia. Schłodzony deser pokroić w kostkę i podawać.