Możesz przygotować pizzę z dodatkami według własnego uznania, ja tym razem wybrałam wersję z mięsem mielonym. Na patelnię wlej olej, podgrzej i podsmaż mięso mielone. Dodaj drobno posiekaną cebulę, wymieszaj, dodaj mieloną paprykę, czarny pieprz, suszoną miętę, sól i ponownie dobrze wymieszaj.
Ciasto przygotuj w większej misji. Wlej do niego jogurt lub kefir, dodaj jajka, olej roślinny i dobrze wymieszaj trzepaczką. Dodaj proszek do pieczenia, wsyp mąkę i wyrób na gładkie ciasto. Przykryj blachę papierem do pieczenia i wyłóż na nią ciasto.
Polej je keczupem lub sosem pomidorowym i ułóż mięso mielone. WSKAZÓWKA: Oprócz keczupu możesz też polać ciasto odrobiną majonezu.
Następnie udekoruj pizzę kukurydzą, drobno posiekaną papryką, połówkami pomidorów oraz kaparami. Posyp startym serem i piecz w piekarniku nagrzanym do 180 ° C.