Pokroić mięso po osuszeniu.
Umieścić na blasze mięso, wymieszać z cebulą, solą, czarnym pieprzem.
Skropić oliwą, wymieszać, rozłożyć na blasze. Obrane ziemniaki, pokroić, dodać sól, pieprz, wymieszać.
Na ziemniakach ułożyć mięso.
Posypać ziemniaki startym serem. W miseczce wymieszać musztardę, jogurt, majonez.
Ziemniaki polać sosem. Przykryć blachę folią aluminiową.
Piec w piekarniku przez 60-70 minut w temperaturze 210-220°C. Przygotować sałatkę: pokroić ogórki, szpinak, pomidory, awokado, cebulę.
Wymieszaj składniki na sos: olej, sok z cytryny, sól, czarny pieprz.
Dodać sos do sałatki i wymieszać. Wyjąć mięso z piekarnika, zdjąć folię.
Piekarnik ustaw na temperaturę 210 stopni i piecz jeszcze przez 20-30 minut. Podawać mięso z sałatką i ziemniakami.