Niezwykła moc wody z kiszonych ogórków – pij przez 7 dni. Wynik eksperymentu zaskakuje

Wygląd wody po ogórkach może nie zachęcać do konsumpcji, nie mniej niewątpliwie warto rozważyć jej spożywanie.

Jest ona bogata w cenne składniki, które wykazują korzystny wpływ na nasze zdrowie i w konsekwencji również samopoczucie. Wystarczy pić ją regularnie przez siedem dni, aby osiągnąć zauważalne efekty.

Powody, dla których warto pić wodę po ogórkach kiszonych

Jest wiele powodów, dla których warto pić marynatę, w której kisiły się ogórki. Przede wszystkim pomaga ona w utracie zbędnych kilogramów, czyli ma właściwości odchudzające.

Kolejną ważną kwestią jest to, że tego typu napój zawiera przeciwutleniacze, a co za tym idzie chroni przed rozmaitymi chorobami i opóźnia proces starzenia. Dzięki nim możliwe jest zwalczanie wolnych rodników, a także dostarczenie organizmowi takich witamin jak A, C oraz E.

W związku z tym, ze woda po ogórkach podlegała fermentacji, jest skarbnicą żywych kultur bakterii, które są tak pożądane w ludzkim organizmie.

Ten wyjątkowy napój reguluje pracę jelit i żołądka, gdyż jest naturalnym probiotykiem. Co ważne, spożywanie wody pochodzącej z kiszonek zaleca się osobom chorującym na cukrzycę, gdyż wykazuje ona działanie regulujące poziom cukru we krwi.

Czytaj dalej ——->

error: Treść zabezpieczona !!