Niepospolite francuskie ciasto owocowe, którego nadzieniem są smaczne jabłka i gruszki, zachwyci każdego! „Niewidzialne” ciasto jest delikatne i ma pyszny owocowy smak!
Najpierw ubij jajka i połącz je z 50 g cukru, 10 g cukru waniliowego i szczyptą soli. Następnie dodaj do mieszanki mleko, 30 g masła, 90 g mąki oraz proszek do pieczenia. Potem umyj i obierz owoce oraz pokrój je w cienkie plasterki. Następnie wybierz prostokątne naczynie do pieczenia i nasmaruj je masłem oraz wyłóż pergaminem. Rozmiar formy powinien wynosić mniej więcej 10×22 cm.
Teraz zanurz plasterki owoców w cieśnie z obu stron i poukładaj je w formie warstwami. Następnie wlej resztę ciasta na wierzch. Piecz ciasto przez około 30 min w 180-190 stopni Celsjusza. W trakcie pieczenia przygotuj kruszonkę: wymieszaj pozostałą mąkę, masło, cukier, cukier waniliowy oraz szczyptę soli.