Nawet jeśli myślisz, że znasz wszelkie sposoby, na które można przyrządzić filet z kurczaka, to ten przepis będzie czymś zupełnie innym od tego, co zazwyczaj pojawia się na Twoim stole. Jest to oryginalne, nowe, proste i przepyszne danie, które z pewnością zostanie w niejednej rodzinie na dłużej.
Kroimy filet w średniej wielkości plasterki i zalewamy kurczaka mlekiem. Odstawiamy go do lodówki na co najmniej godzinę.
Podczas, gdy kurczak jest w chłodziarce, wykonujemy foliowe kubki z kilku warstw folii aluminiowej. Powstałe formy smarujemy w środku olejem i przenosimy je na blachę do pieczenia.
Ubijamy jaja ze śmietaną, a powstałą mieszankę wlewamy na mięso. Na samej górze układamy pomidory pokrojone w cienkie plastry.
Rozgrzewamy piekarnik do temperatury 180 stopni i wkładamy blachę z aluminiowymi formami na 40 minut do piekarnika.