Do blendera wkładam tylko płatki owsiane, 2 jajka i garść szpinaku – wszyscy w domu się zajadają. Hit w mojej kuchni.

Potrzebujesz szybkiego, zdrowego i łatwego obiadu?

Z pomocą przychodzą pyszne naleśniki szpinakowe nadziewane serem. Posiłek ten sprawdzi się zarówno na lunch jak i na kolację.

Będziesz potrzebować:

  • 150g liści szpinaku
  • 2 jajka
  • 150g płatków owsianych
  • 400ml wody
  • Kawałek twardego sera
  • 2 łyżki oleju słonecznikowego
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie posiłku:

Po umyciu, liście szpinaku posiekaj na drobne kawałki i wrzuć do blendera. Dodaj tam również płatki owsiane, 2 jajka i dolej 200ml wody. Blenduj mieszaninę aż do uzyskania gładkiej masy.

Odstaw powstałą masę na 30 minut. Po tym czasie, dodaj sól oraz pieprz. Następnie, dolej 2 łyżki oleju słonecznikowego i 200ml wody. Blenduj do całkowitego wymieszania składników. Teraz zetrzyj ser i rozgrzej patelnie. Powstałą w blenderze masę wlej do miski. Następnie, przy pomocy chochli nanoś ją  na rozgrzaną patelnie.

Na połowę naleśnika nałóż starty ser wedle gustu. Złóż naleśnika na pół i smaż tak długo, aż ser się roztopi. Tak przygotowane danie można podawać do stołu. Smacznego 🙂

error: Treść zabezpieczona !!