To danie jem codziennie. Wystarczy zetrzeć cukinię, ziemniaki i dodać kilka składników.

Zapomnij o klasycznych słodkich naleśnikach! Przygotuj cukinię według naszego przepisu i zaskocz siebie i całą rodzinę!

Składniki:

  • 1 cukinia
  • 2 ziemniaki
  • 1 łyżeczka soli
  • 160-200 g mąki pszennej
  • 1,5 szklanki mleka
  • 3 jajka
  • pietruszka
  • pory
  • wiosenna cebula
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 3 łyżki oleju roślinnego

Dodatkowo:

  • masło
  • awokado
  • szynka
  • ser

Przygotowanie:

Dodaj grubo startą cukinię i ziemniaki do większej miski. Mieszamy. Sok z warzyw przecedzić przez sito do czystej miski.

Włóż starte warzywa z powrotem do miski, dodaj sól i mąkę. Dobrze wymieszaj. Następnie dodajemy mleko. Wymieszaj ponownie.

Dodaj jajka do czystej miski. Ubij je trzepaczką. Dodaj jajka do miski z mieszanką warzywną. Łączymy wszystko razem.

Drobno posiekaj por, cebulę i pietruszkę. Dodaj do miski z mieszanką jajeczno-warzywną i wymieszaj. Dodaj proszek do pieczenia i olej. Dokładnie wymieszać.

Smaż naleśniki na patelni z obu stron na złoty kolor. Gotowy naleśnik posmaruj roztopionym masłem.

Gotowe naleśniki podajemy z szynką, awokado i serem. Smacznego!

error: Treść zabezpieczona !!