Smakują wybornie, zaskoczą całą Twoją rodzinę. Pyszne miękkie serniczki z sekretnym składnikiem.

Ten pomysł na deser jest na prawdę wart uwagi. Delikatna konsystencja, przyjemny słodki smak, apetyczny aromat to jego najważniejsze atuty! Serniki bananowo-twarogowe są po prostu przepyszne i rozpływają się w ustach! Będą idealne na słodkie śniadanie bądź szybki deser.

Ich przygotowanie jest absurdalnie proste. Jeśli chcesz, aby deser był mniej tłusty, możesz spokojnie upiec go w piekarniku. Okaże się równie pysznie!

Składniki

  • Twarożek – 500 g
  • Mąka pszenna – 100 g
  • Jajko – 1 sztuka
  • Cukier – 50-100 g
  • Banan – 3 sztuki
  • Proszek do pieczenia – 1 łyżeczka
  • Sól – 1 szczypta
  • Olej słonecznikowy – według uznania

Przygotowanie

Przetrzyj twaróg przez sito. Następnie połącz z przesianą mąką, solą i proszkiem do pieczenia. Dodaj cukier i jajko. Dobrze wymieszaj.

Obierz i pokrój banany na małe kawałki. Dodaj owoce do ciasta twarogowego. Dokładnie wymieszaj. Następnie uformuj okrągłe placuszki, lekko obtocz w mące.

Smaż je przez 4–5 minut z każdej strony na małym ogniu. Przykryj patelnię pokrywką i smaż jeszcze  przez kilka minut.

Serniki bananowe są gotowe. Podawaj deser ze świeżą śmietaną i ulubionym dżemem. Smacznego!

error: Treść zabezpieczona !!