Marchewki Po Koreańsku- Sprawdzony Sposób Pani Z Targu.

Marchewki umyj i oskrob po czym zetrzyj na specjalnej tarce. Jest to tarka do koreańskiej marchewki inaczej nazywana niszczarką.

Na jeden kilogram marchewki będziesz potrzebować jednej łyżeczki soli oraz pól łyżeczki cukru. Startą marchew włóż do miski i posyp solą i cukrem.

Marchewkę skrop odrobiną octu, około 2-3 kropli. Cebulę posiekaj na drobną kostkę lub w cienkie talarki. Poszatkowaną cebulę przesmaż na oleju roślinnym do miękkości. Gotową cebulę posyp odrobiną czerwonej papryki i wszystko wymieszaj.

Zanim dodasz cebulę do marchewki dodaj do sałatki czosnek. Do miski przeciśnij jeden ząbek czosnku. Dopraw używając pół łyżeczki czarnego pieprzu oraz pół łyżeczki kolendry. Na końcu dodaj przesmażoną cebule i całość dokładnie wymieszaj.

Sałatka jest już gotowa, ale najlepiej przygotować ją 2-3 godziny wcześniej i odstawić do lodówki. Przez ten czas sałatka przejdzie wszystkimi przyprawami i uzyska idealny smak. Mam nadzieję, że Tobie również zasmakuje koreańska marchewka i będzie często gościć na Twoim stole. Smacznego!

Czytaj dalej

error: Treść zabezpieczona !!