Jeżeli macie ochotę możecie dodać do niego również orzechy i rodzynki. Na pewno będzie smakować idealnie.
Wsyp kaszę manną do miski, dodaj do niej biały cukier, cukier waniliowy i wodę. Wymieszaj wszystko i odstaw na około 2-3 godziny. Jeśli masz zamiar przygotować to ciasto rano to możesz przygotować kaszę wieczorem, przykryć ją folią i wstawić do lodówki na całą noc.
Mąkę pszenną przesiej i dodaj do przygotowanej wcześniej masy. Możesz wrzucić także rodzynki i orzechy. Wymieszaj składniki.
Formę do ciasta posmaruj olejem i posyp lekko mąką. Następnie wlej ciasto do formy i włóż do nagrzanego na 190 stopni piekarnika.
Ciasto możesz polać polewą czekoladową, posypać cukrem pudrem, albo przeciąć na pół i zrobić warstwę dżemu lub kremu. Życzymy smacznego!