Przygotowanie domowych lodów jest bardzo proste, ponieważ potrzebujesz tylko 3 składników. Jeśli jednak lubisz eksperymentować, nie wahaj się uzupełnić ich dżemem lub polewą czekoladową.
Zimną śmietankę kremówkę przełożyć do miski i za pomocą trzepaczki ubić na gęstą bitą śmietanę. Następnie stopniowo wlewaj słodzone mleko skondensowane.
Uwaga: Krem można już na tym etapie stosować jako czysty krem. Ale możesz doprawić je np. kakao, czekoladą, orzechami, owocami czy syropami. Wybór należy wyłącznie do Ciebie, więc możesz próbować wszelkiego rodzaju eksperymentów ze smakami.
Nałóż gotowy krem na zakupiony arkusz waflowy. Wskazane jest, aby umieścić go w odpowiednio dużej formie. Następnie przykryj drugim arkuszem wafla i włóż do zamrażarki na co najmniej 2 godziny, krem musi całkowicie zamarznąć. Następnie możesz porcjować lody i podawać. Smacznego!