Rewelacyjny przepis na zupę bulionową. Receptura od dietetyczki. – Sprawia, że szybko chudnę. Codziennie jem tę zupę i tracę na wadze.

Jest to dieta, która pozwoli schudnąć aż do 5 kg w trzy tygodnie. Ponadto ma pozytywny wpływ na wygląd naszej skóry. Podczas diety bulionowej można jeść rosół bez ograniczeń, ponieważ jest on niskokaloryczny. Chcąc uzyskać niskokaloryczny rosół, trzeba wiedzieć jak odpowiednio potrawę przygotować.

Prawidłowe wykonanie sprawi, że będzie zawierać dużo mniej kalorii niż powszechnie znane sałatki, które mają pomóc w odchudzaniu. Dieta bulionowa sprawia od razu sytość i pomoc w zmniejszaniu kilogramów.

W chwili diety bulionowej trzeba jeść rosół przez 2 dni w tygodniu. Istotną kwestią jest, żeby nie był to, np. czwartek, piątek. Spożywanie rosołu trzeba zaplanować tak, żeby między tymi dwoma dniami była przerwa, np. środa i niedziela.

Jak ugotować bulion? Może być przyrządzony z wołowiny, indyka lub kurczaka. Wybór mięsa nie ma znaczenia. Kluczowe jest, żeby gotować mięso z kośćmi.

Przygotowanie rosołu:

Gotowanie rosołu na kościach jest procesem długotrwałym. Zależy to jednak od wykorzystanej ku temu metody. Gotowanie tradycyjnie może trwać nawet 4 godziny. Czas można skrócić używając szybkowaru. Dzięki temu urządzeniu gotowanie rosołu może potrwać około 2 godzin.

Przed gotowaniem warto upiec kości w piekarniku rozgrzanego do 220°. Trzeba piec przez 15 minut. Takie przygotowanie sprawi, że nasz bulion uzyska znacznie wyraźniejszy smak oraz kolor. Rosół będzie mieć złoty, niesamowity odcień.

Mięso z kurczaka można zamienić na wołowe mięso. 1,5kg na 4l wody. Przyprawy, które zostaną użyte, w zależności od smakowych preferencji każdego z nas, mogą się różnić.

Do przyrządzenia naszego rosołu, oprócz soku z cytryny, pomidorów i octu, którego nie można pominąć, jest ważnym składnikiem, potrzebne będą:

error: Treść zabezpieczona !!