Jestem zachwycona: Oto kilka sztuczek kulinarnych, o których mało kto słyszał.

Jeśli chcesz wysuszyć zioła na zimę, możesz skorzystać z kuchenki mikrofalowej. Rozłóż je na papierowym ręczniku a kuchenkę ustaw na 20 sekund na średnią moc.

Jeśli masz problem z obraniem jajka na twardo, wspomóż się małą łyżeczką. Kiedy chcesz ugotować idealne jajko ze ściętym białkiem i miękkim żółtkiem, doprowadź wodę do wrzenia. Wrzuć do niej jajko wyciągnięte prosto z lodówki i gotuj przez 6 minut. Zalej zimną wodą i obierz przy pomocy łyżeczki.

Żeby pieczone ziemniaki wyglądały tak smakowicie, jak w najlepszej restauracji, po obraniu i umyciu zalej je zimną słoną wodą na około 7 minut. Po odlaniu wody posmaruj je olejem i piecz w piekarniku jak zwykle…

error: Treść zabezpieczona !!