Niezwykła rolada śmietankowa „Królowa śniegu” – gotowa już w 30 minut! Dla niespodziewanych gości

Na początku rozgrzej piekarnik do 180 stopni Celsjusza. Potem wymieszaj mąkę, skrobię ziemniaczaną oraz proszek do pieczenia. Następnie do osobnej miski rozbij jajka i ubij je mikserem, dodając gorącą wodę do czasu, aż pojawiają się bąbelki.

Dodaj cukier ciągle mieszając. Na koniec dodaj mąkę, wraz ze skrobią i proszkiem do pieczenia. Wszystko dokładnie wymieszaj łyżką.

Teraz wysmaruj blachę do pieczenia masłem, nałóż papier do pieczenia i wylej na nią ciasto.

Ciasto pozostaw w rozgrzanym piekarniku na 12 minut. Podczas, gdy ciasto jest w piekarniku, przygotowujemy śmietankowe nadzienie. Najpierw zmiksuj twarożek, śmietanę, skondensowane mleko oraz masło.

error: Treść zabezpieczona !!