
Drożdże:
Ciasto:
Krem:
Na początek rozkrusz drożdże do miski, dodaj mleko, mąkę i cukier. Wszystko razem wymieszaj trzepaczką. Przykryj mieszaninę ręcznikiem i pozostaw do wyrośnięcia na 10 minut.

Po wyrośnięciu wlej miksturę do głębszej miski, dodaj sól, cukier, jajko, olej i mąkę. Używając robota kuchennego, wymieszaj na lepkie ciasto. Ciasto przykryć ściereczką i odstawić na 30 minut do wyrośnięcia.

Rozwałkuj ciasto na oprószonym mąką blacie. Za pomocą krajalnicy pokroić na cieńsze paski i ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Następnie pokroić ciasto na małe kostki, posmarować olejem. Wstaw do piekarnika i piecz przez 20 minut w temperaturze 180°C.

W międzyczasie w trakcie pieczenia przygotujemy krem: do rondla dodać mleko, cukier, cukier waniliowy i wymieszać trzepaczką. Do pozostałego w misce mleka wlać budyń, wymieszać trzepaczką. Mieszając, wlej do garnka na kuchence.
