Nadzienie:
Lukier:
Najpierw przygotuj ciasto. Wszystkie składniki, z wyjątkiem mąki, umieszczamy w mniejszym garnku. Mieszaj na małym ogniu, aż cukier się rozpuści – uważaj, aby nie przypalić.
Następnie zawartość garnka wyłóż na blat posypany mąką. Ciasto stałe przerabiamy, które odstawiamy na 2 godziny, nie musi być na zimno. Po dwóch godzinach ciasto rozwałkuj na grubość tylko około 2-3 mm. Wycinamy mniejsze koła, ja wyrabiam o średnicy ok 3 cm, kładziemy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy około 7 minut w temperaturze 180-200 stopni.
Przygotuj nadzienie: W mleku mieszamy grubą mąkę i cukier waniliowy i gotujemy na gęstą owsiankę. Niech ostygnie. Masło ubijamy z cukrem – dodajemy do smaku, wolimy mniej słodkie i stopniowo dodajemy do niego wystudzoną owsiankę.
Ubijamy wszystko na gładką śmietanę, którą od razu sklejamy koła. Na koniec zanurzamy w polewie, którą przygotowujemy z roztopionej czekolady z odrobiną tłuszczu.