Robię ten przepis od kilku lat i jeszcze się nie zawiodłam. Poza tym jest to również bardzo praktyczne rozwiązanie, na przykład jeśli tak jak ja mieszkasz w bloku.
A co najlepsze, kapusta starcza na całą zimę, nawet do następnego sezonu.
Ponadto jest to doskonały wybór dla tych, którzy po prostu nie chcą iść z klasyczną kapustą beczkową.
Pokrój kapustę. I dodaj sól, jak zwykle podczas przygotowywania kapusty.
Nie dodajemy innych przypraw.
Jedna główka wystarcza na około 4 szklanki. Pozostaw na 12 godzin.
Następnie po prostu napełniamy klasyczne słoiki do konserw.
Ale nie wyciskamy jak klasyczna kapusta kiszona. Polewamy go również sokiem w szklankach. Ale używamy tylko klasycznych wieczek wciskanych.
Zamknij okulary. Przenosimy go na głębszy talerz i kładziemy na podłodze.
Odstawiamy w ciepłe miejsce na około 1 tydzień. Następnie dobrze wytrzyj okulary. I umieść go w spiżarni lub w spiżarni.