Kapusta dla leniwych: To całkowicie rozsądne – nie wciska się do beczki, nie pleśnieje i smakuje fantastycznie.

Doskonały pomysł na domową kiszoną kapustę, nawet jeśli mieszkasz w bloku i nie masz możliwości przechowywania kapusty w beczkach.

Robię ten przepis od kilku lat i jeszcze się nie zawiodłam. Poza tym jest to również bardzo praktyczne rozwiązanie, na przykład jeśli tak jak ja mieszkasz w bloku.

A co najlepsze, kapusta starcza na całą zimę, nawet do następnego sezonu.

Ponadto jest to doskonały wybór dla tych, którzy po prostu nie chcą iść z klasyczną kapustą beczkową.

Składniki:

  • Kapusta
  • Sól (na 1 kg kapusty 20 g soli)

Przygotowanie:

Pokrój kapustę. I dodaj sól, jak zwykle podczas przygotowywania kapusty.

Nie dodajemy innych przypraw.

Jedna główka wystarcza na około 4 szklanki. Pozostaw na 12 godzin.

Następnie po prostu napełniamy klasyczne słoiki do konserw.

Ale nie wyciskamy jak klasyczna kapusta kiszona. Polewamy go również sokiem w szklankach. Ale używamy tylko klasycznych wieczek wciskanych.

Zamknij okulary. Przenosimy go na głębszy talerz i kładziemy na podłodze.

Odstawiamy w ciepłe miejsce na około 1 tydzień. Następnie dobrze wytrzyj okulary. I umieść go w spiżarni lub w spiżarni.

Kapusta nie psuje się, nie zaczyna pleśnieć i co najważniejsze nie pachnie.

error: Treść zabezpieczona !!