Aby przygotować biszkopt oddziel od siebie jajka (żółtka osobno, białka osobno). Następnie ubij białka na sztywną masę. Do białek stopniowo dodawaj cukier, a następnie żółtka. Do tak przygotowanej masy dodaj resztę suchych składników czyli przesiane przez sito obie mąki oraz kakao, a także olej i miksuj krótko na małych obrotach.
Tak przygotowaną masę przelej do formy o wymiarach 23cmx23cm wyłożonej papierem lub wysmarowanej masłem. Biszkopt pieczemy w 170 stopniach w czasie około 20min. Dla pewności warto sprawdzić drewnianym patyczkiem, czy na pewno się upiekło.
Do przygotowania kremu potrzebujemy mleka podgrzanego z cukrem (nie wolno go zagotować). Kiedy cukier się całkowicie rozpuści, należy ostudzić mleko. W osobnej ucieramy masło razem z mlekiem w proszku. W trakcie ucierania dodajemy przestudzone mleko z cukrem.
Kiedy wszystko się ładnie połączy – nasz krem będzie gotowy. Aby złożyć nasze ciasto, w pierwszej kolejności należy przekroić biszkopt na pół. Na dolny biszkopt wykładamy cały krem dokładnie wyrównując. Na krem wykładamy drugi biszkopt i przechodzimy do wykonania polewy.