To może brzmieć skomplikowanie, ale w rzeczywistości jest to łatwe i może wzbogacić Twoją dietę każdego dnia! Wybierz swoją ulubioną metodę i zaskocz rodzinę wyjątkowym śniadaniem!
Metoda pierwsza:
W niewielkich miseczkach z niewielką ilością wody wbij po jednym jajku. Wlej wodę do garnka, nałóż wkład do gotowania na parze i połóż na nim miseczki z jajkami. Trzymaj pod pokrywą na parze przez kilka minut, aż jajka się ściągną. Odlej wodę z misek i wyjmij jajka łopatką.
Metoda druga:
Wbij jajko do miski, postaw garnek na palniku, wlej wodę i dosyp sól. Potem dodaj jajka do garnka, przykryj i gotuj przez 4 minuty. Jajka wyjmij i podaj na talerz.
Metoda trzecia:
Poczekaj, aż woda w głębokiej patelni się zagotuje, a potem posmaruj chochlę olejem i wbij do niej jajko. Gotuj, dopóki białko się nie ściągnie. Następnie zanurz jajka w wodzie i gotuj pod przykryciem przez 3 minuty.