Ty też możesz zafundować sobie ten deser o północy: Fitnessowy przysmak bez mąki i cukru, od którego nie przytyjesz.

Wypróbuj ten fantastyczny deser, który nie zakłóci Twojej diety!

Możesz sobie na nią pozwolić również podczas diety redukcyjnej, ponieważ nie zawiera cukru ani mąki. Możesz sobie na to pozwolić nawet o północy i nie pozostawi niechcianych śladów na twojej sylwetce.

Poznaj ten przepis i schudnij nie tylko zdrowo, ale i smacznie!

Składniki:

  • 4 jajka
  • 40 g + 40 g erytrytolu (zamiennik cukru)
  • 1 l + 2 l soku z cytryny i cytryny
  • 150 g orzechów włoskich
  • 200 ml bitej śmietany
  • szczypta wanilii
  • 100 g masła
  • opcjonalnie: starta czekolada

Przygotowanie:

Najpierw oddziel żółtka od białek do dwóch oddzielnych misek.

Ubijamy białą pianę z 40 g erytrytolu i 1 łyżeczką soku z cytryny. Na koniec delikatnie mieszamy zmielone orzechy włoskie.

Na papierze do pieczenia narysuj dwa koła o średnicy 16-18 cm . Nakładamy na nie równomiernie przygotowaną masę. Pieczemy w nagrzanym piekarniku w temperaturze 170°C przez około 20-25 minut.

W międzyczasie przenieś żółtka do garnka. Dodać śmietanę, drugą część erytrytolu, 2 łyżeczki soku z cytryny i wanilię. Włóż do kuchenki, dobrze wymieszaj trzepaczką. Mieszać aż masa zgęstnieje.

Następnie ubij zmiękczone masło, przykryj torebką z mikrotenem i ostudź.  Z pieca wybieramy pieczone ciasto orzechowe. Krem ułożyć na jednej części, przykryć drugą płytką z orzecha włoskiego. Resztę polać pozostałą śmietaną.

Na wierzchu posyp startą czekoladą lub inną posypką do smaku. Kroimy i możemy podawać. Smacznego!

error: Treść zabezpieczona !!