Jest to głównie związane z faktem, że przepis ten realizowany jest w piekarniku, co jest bardzo proste w wykonaniu. Dodatkowo trzeba pamiętać, że potrawy z piekarnika są dietetyczne, miękkie i szybkie w przygotowaniu, ponieważ można jednocześnie przygotowywać przystawkę i danie główne.
Poniższy przepis na kurczaka z piekarnika z przepyszną kapustą to świetny wybór dla każdego. Z całą pewnością będzie on smakował każdemu. Kawałki kapusty nie tylko nadają smaku, ale także, ale także są w stanie wchłonąć sos i aromat potrawy.
Przede wszystkim kapustę kroimy na plastry mające grubość około 2 centymetrów i kładziemy na blasze, którą wcześniej posmarujemy tłuszczem.
Na tak przygotowaną kapustą układamy udka z kurczaka i całość solimy i pieprzymy.
Następnie czosnek rozgniatamy i mieszamy z oliwą, solą i pieprzem. Taką mieszankę kładziemy na kurczakach.