Serek topiony własnej produkcji. Nie kupuj już w sklepie – łatwy i szybki przepis na domowy rarytas

Do misy przełóż twaróg i za pomocą blendera ubijaj do chwili, gdy jego konsystencja będzie zupełnie gładka. Dodaj kolejno resztę składników oprócz masła i przełóż masę na patelnię.

Powoli mieszaj, czekając aż masa będzie płynna, po czym dodaj masło. Kiedy wszystkie składniki się połączą zagotuj masę, po czym zdejmij z ognia.

Przed przelaniem do foremek i włożeniem do lodówki poczekaj, aż serek trochę wystygnie. Odstaw go więc i co jakiś czas mieszając sprawdzaj, czy temperatura wystarczająco opadła.

Jeśli chcesz urozmaicić smak serka możesz do niego dodać swoje ulubione przyprawy lub warzywa, np. koperek, pietruszkę paprykę czy nawet uprażony wcześniej boczek, szynkę, kiełbaskę.

Sam serek najlepiej smakuje na kanapkach lub dodawany do makaronowych sosów.

Czytaj dalej

error: Treść zabezpieczona !!