Domowe Bounty w 20 min – 3 składniki i gotowe. Lepsze od kupnych – Bez chemii i konserwantów.

Ciasto bounty zna. Od teraz korzystając z tego przepisu można przygotować je samemu w domu używając wyłącznie tylko trzech składników, dzięki czemu domowe słodycze są pozbawione dodatkowej chemii.

Główny składnik to oczywiście kokos. Można wykorzystać kupiony w sklepie albo zrobić samodzielnie pocierając miąższ kokosa na tarce o małych oczkach. Wystarczą podstawowe składniki i kilka minut pracy. Deser można wykonać jako małe lub większe formy batonów.

Od tej pory już nie trzeba kupować słodyczy w sklepie. Zapewne znikną z talerza w mgnieniu oka! Ich wykonanie jest bardzo łatwe, więc warto zachęcić nawet dzieci do pomocy.

Składniki:

  • 200 g czekolady mlecznej,
  • 3 szklanki wiórek kokosowych,
  • 1 szklanka skondensowanego słodzonego mleka.

Sposób przygotowania:

Wiórki kokosowe wymieszać ze skondensowanym mlekiem. Zwilżonymi dłońmi uformować z masy paski na kształt batoników i przełożyć je na talerz. Zamrozić na 20 minut.

W tym czasie rozpuścić czekoladę w kąpieli wodnej i każdy kokosowy baton zanurzać w całości w płynnej czekoladzie. Odkładać je na talerz albo kratkę, aby czekolada dobrze spłynęła.

Kiedy czekolada całkowicie ostygnie, przygotowane batoniki przełożyć do lodówki, aby całkowicie zastygły. Smacznego!

error: Treść zabezpieczona !!