Smaczny i delikatny deser, który smakuje każdemu. Koniecznie musisz go wypróbować.

Pyszny, delikatny deser to prawdziwy rarytas dla każdego amatora łakoci. Poznaj przepis na delikatny deser, który zachwyca smakiem już po pierwszym kęsie.

Deser w 15 minut – jakie składniki?

Przepis na delikatne i smaczne ciasto stał się prawdziwym hitem, nie tylko pośród amatorów słodkości. Oto czego potrzebujesz do jego przygotowania:

  • orzech kokosowy.
  • 90 gram cukru pudru,
  • 6 jajek,
  • 160 gram mąki pszennej,
  • 250 gram mascarpone,
  • 450 gram jogurtu,
  • 160 gram cukru pudru.

Przygotowanie

W pierwszej kolejności należy oddzielić biała od żółtek. Umieścić je w oddzielnej misce i ubić mikserem na gęstą pianę.

W czasie ubijania dodawać stopniowo cukier, dodać też szczyptę soli.

Do piany dodać żółtka i nadal ubijać. Do ubitej masy dodawać powoli mąkę i dokładnie wymieszać.

Przygotowane ciasto przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w piekarniku przez 15 minut w temperaturze 180 stopni.

Gdy ciasto jest upieczone, należy je ostrożnie wyjąć z blachy, nałożyć na nie papier, usunąć brzegi, po czym rozwałkować.

Po usunięciu papieru podzielić ciasto na 4 części.

Ciasto przekroić poziomo na połowę. zmiksować wycięte krawędzie upieczonego ciasta i przełożyć je do miski.

W oddzielnym naczyniu ubić jogurt i mascarpone i posypać je cukrem pudrem.

Dwa arkusze ciasta umieścić na papierze do pieczenia. Wierzch ciasta posmarować serowo-jogurtowym kremem i przykryć kawałkami ciasta.

Nakładamy warstwy aż do momentu wyczerpania się ciasta. Cały deser posmarować kremem, a okruchami obsypać boki i górę.

Deser posypać wirkami kokosowymi i schodzić przez godzinę w lodówce.

error: Treść zabezpieczona !!