Przepis na delikatne i smaczne ciasto stał się prawdziwym hitem, nie tylko pośród amatorów słodkości. Oto czego potrzebujesz do jego przygotowania:
W pierwszej kolejności należy oddzielić biała od żółtek. Umieścić je w oddzielnej misce i ubić mikserem na gęstą pianę.
W czasie ubijania dodawać stopniowo cukier, dodać też szczyptę soli.
Do piany dodać żółtka i nadal ubijać. Do ubitej masy dodawać powoli mąkę i dokładnie wymieszać.
Przygotowane ciasto przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w piekarniku przez 15 minut w temperaturze 180 stopni.
Gdy ciasto jest upieczone, należy je ostrożnie wyjąć z blachy, nałożyć na nie papier, usunąć brzegi, po czym rozwałkować.
Po usunięciu papieru podzielić ciasto na 4 części.
Ciasto przekroić poziomo na połowę. zmiksować wycięte krawędzie upieczonego ciasta i przełożyć je do miski.
W oddzielnym naczyniu ubić jogurt i mascarpone i posypać je cukrem pudrem.
Dwa arkusze ciasta umieścić na papierze do pieczenia. Wierzch ciasta posmarować serowo-jogurtowym kremem i przykryć kawałkami ciasta.
Nakładamy warstwy aż do momentu wyczerpania się ciasta. Cały deser posmarować kremem, a okruchami obsypać boki i górę.