
Przepis na delikatne i smaczne ciasto stał się prawdziwym hitem, nie tylko pośród amatorów słodkości. Oto czego potrzebujesz do jego przygotowania:
W pierwszej kolejności należy oddzielić biała od żółtek. Umieścić je w oddzielnej misce i ubić mikserem na gęstą pianę.

W czasie ubijania dodawać stopniowo cukier, dodać też szczyptę soli.

Do piany dodać żółtka i nadal ubijać. Do ubitej masy dodawać powoli mąkę i dokładnie wymieszać.

Przygotowane ciasto przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w piekarniku przez 15 minut w temperaturze 180 stopni.

Gdy ciasto jest upieczone, należy je ostrożnie wyjąć z blachy, nałożyć na nie papier, usunąć brzegi, po czym rozwałkować.

Po usunięciu papieru podzielić ciasto na 4 części.

Ciasto przekroić poziomo na połowę. zmiksować wycięte krawędzie upieczonego ciasta i przełożyć je do miski.

W oddzielnym naczyniu ubić jogurt i mascarpone i posypać je cukrem pudrem.

Dwa arkusze ciasta umieścić na papierze do pieczenia. Wierzch ciasta posmarować serowo-jogurtowym kremem i przykryć kawałkami ciasta.

Nakładamy warstwy aż do momentu wyczerpania się ciasta. Cały deser posmarować kremem, a okruchami obsypać boki i górę.
