Oto przepis na ciasto, które wygląda wyjątkowo i elegancko, a oprócz tego pysznie smakuje.

W garnku umieść wszystkie składniki na ciasto poza jajkami. Postaw na piecu i doprowadź do wrzenia. Mieszaj, aż uzyskasz jednolitą masę, która zbije się w kulę i będzie ładnie odchodzić od ścianek garnka.

Przełóż do miski i pozostaw na chwilę do ostygnięcia. Miksując ciasto, wbijaj kolejno jajka. Blachę do pieczenia o wymiarach ok. 25×30 cm wyłóż pergaminem. Rozsmaruj w niej równomiernie ciasto. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C i piecz ok. pół godziny.

Następnie zabierz się za przygotowanie kremu: Wymieszaj starannie trzepaczką jajka z mąką i obydwoma rodzajami cukru. Mleko zagotuj, wlej rozmieszane składniki.

error: Treść zabezpieczona !!