Przygotowanie tych kotletów zajmie Ci niewiele czasu, możesz je podać z ulubioną surówką i ziemniakami, ale równie smaczne będą w towarzystwie kaszy. Ta propozycja składa się z kilku składników, które z pewnością masz w swojej kuchni.
Do przygotowania kotletów potrzebujesz:
Mięso umyj i podziel na mniejsze kawałki. Kawałki mięsa zabezpiecz folią spożywczą i za pomocą tłuczka do mięsa, rozbij na dość cienkie kotlety. Musztardę wymieszaj z czosnkiem przeciśniętym przez praskę.
Przygotowane porcje mięsa dopraw solą i pieprzem oraz posmaruj marynatą musztardową. jeżeli przygotujesz mięso kilka godzin przed smażeniem będzie ono jeszcze bardziej delikatne i soczyste.
Każdy kawałek mięsa obtaczaj w mące, następnie w jajku, by zakończyć warstwą mąki. Kotlety należy smażyć na dobrze rozgrzanym oleju, na złoty kolor z dwóch stron.