Poznaj mój pomysł na przepyszne, delikatne i miękkie kotlety. Z niespodzianką w środku

Wyjątkowy pomysł na delikatne, miękkie i przepyszne kotlety

Przygotowanie tych kotletów zajmie Ci niewiele czasu, możesz je podać z ulubioną surówką i ziemniakami, ale równie smaczne będą w towarzystwie kaszy. Ta propozycja składa się z kilku składników, które z pewnością masz w swojej kuchni.

Składniki

Do przygotowania kotletów potrzebujesz:

  • 1 kg mięsa (najlepiej nietłustej wieprzowiny)
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 łyżeczki musztardy
  • sól i czarny pieprz
  • 6 surowych jajek
  • 150g mąki pszennej
  • olej roślinny do smażenia

Przygotowanie

Mięso umyj i podziel na mniejsze kawałki. Kawałki mięsa zabezpiecz folią spożywczą i za pomocą tłuczka do mięsa, rozbij na dość cienkie kotlety. Musztardę wymieszaj z czosnkiem przeciśniętym przez praskę.

Przygotowane porcje mięsa dopraw solą i pieprzem oraz posmaruj marynatą musztardową. jeżeli przygotujesz mięso kilka godzin przed smażeniem będzie ono jeszcze bardziej delikatne i soczyste.

Bezpośrednio przed smażeniem przygotuj jajka – rozbij je widelcem, dopraw solą.

Każdy kawałek mięsa obtaczaj w mące, następnie w jajku, by zakończyć warstwą mąki. Kotlety należy smażyć na dobrze rozgrzanym oleju, na złoty kolor z dwóch stron.

Te kotlety to idealny pomysł na smaczny obiad lub ciekawą kolację. Wypróbuj sama, nie zawiedziesz się.

error: Treść zabezpieczona !!