Soczyste, pożywne i aromatyczne wypieki będą idealnym rozwiązaniem na śniadanie, obiad lub kolację.
Dokładnie umyj cukinie. Jeśli są starsze, usuń z nich skórę. Zetrzyj cukinię na grubej tarce, a następnie wyciśnij z niej sok.
Do sody dodaj 3-4 krople octu. Dodaj sodę do śmietany i pozostaw na 5 minut.
Aby nie tracić czasu, zetrzyj na drobnej tarce ser i posiekaj zioła.
Dodaj pieprz, sól i jaja kurze do kwaśnej śmietany. Następnie dodaj mąkę i wymieszaj ciasto.
Do gęstej masy dodaj cukinię, ser, zioła i wszystko dokładnie wymieszaj.
Posmaruj naczynie do pieczenia olejem roślinnym i wlej do niego ciasto. Piecz zapiekankę w piekarniku rozgrzanym na 180 stopni. Czas pieczenia – 40 minut.
Podziel się ze swoją rodziną z tym niesamowitym daniem! Smacznego!