Smaku nawet nie da się opisać, trzeba spróbować: Nigdy nie jadłam tak pysznego ciasta! Tylko 1 jogurt, 4 jajka – bez mąki.

Doskonały przepis na delikatne ciasto jogurtowe, które można przygotować z zaledwie kilku prostych składników. Gwarantuje, że deser jest fantastycznie smaczny!

Potrzebujesz:

  • 4 jajka
  • 350-400 g  jogurtu naturalnego
  • cukier – 3 łyżki
  • skrobia kukurydziana – 3 łyżki
  • cukier puder do posypania
  • 1 opakowanie proszku do pieczenia
  • szczypta soli

Przygotowanie:

Jajka podziel na białka i żółtka.

Ubij 4 białka ze szczyptą soli na sztywną pianę.

Kolejno ubij żółtka z cukrem.

Dodaj jogurt, 3 łyżki skrobi i proszek do pieczenia. Dokładnie ubij.

Dodaj białka, mieszaj delikatnie ręcznie, aby zachować puszystą konsystencję.

Wyłóż formę papierem do pieczenia.

Wlej do niej ciasto.

Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 170°C na 30-40 minut.

Pozostaw do ostygnięcia, zdejmij papier do pieczenia. Posyp cukrem pudrem.

Życzę smacznego!

error: Treść zabezpieczona !!