W podstawie znajdują się ciasteczka czekoladowe, a element wykonania tego cudownego deseru, który zajmuje najwięcej czasu jest schłodzenie go w lodówce.
Ciasto jest niezwykle delikatne o jedwabiście kremowej konsystencji. Gwarantuje zachwyty rodziny i znajomych na każdym spotkaniu, bo po prostu nikt nie jest w stanie mu się oprzeć.
Zacznij od rozdrobnienia ciastek, możesz w tym celu posłużyć się blenderem. Następnie rozpuść masło i w jednej misce wymieszaj je ze zmielonymi herbatnikami.
Tak przygotowaną masę przełóż do wybranej przez siebie formy do ciasta i rozprowadź ją po jej dnie. Wstaw formę do lodówki, niech masa spędzi tam przynajmniej pół godziny.
Rozpuść czekoladę (250g) oraz ubij połowę śmietany i wymieszaj te składniki z twarogiem. Gotowy krem przełóż do foremki i rozłóż równomiernie na herbatnikach.
Pyszną polewę przelej na ciasto i gotowy deser ponownie włóż do lodówki. Tym razem powinien w niej spędzić około 4 godziny.