Ciasto z cukinii dla Pań chcących zgubić kilka kg z bioder. Bez mąki, jaj i masła. Jem i wciąż chudnę

Jak najszybciej zrobić smaczne ciasto z cukinii? Z tym przepisem nie stracisz niezbędnego czasu, a będziesz mógł cieszyć się przepysznym daniem przygotowując je w zaledwie kilka minut!

Przygotowując ciasto wybierz najlepiej świeże i młode warzywa, a pomiędzy warstwami możesz użyć swoje ulubione warzywa, pomidory, ogórki, bakłażany. Do wyboru, do koloru!

Potrzebne nam składniki:

  • 3 młode cukinie
  • 200 g śmietany lub jogurtu
  • pęczek rukoli
  • pęczek kopru
  • 200 g twardego lub topionego sera
  • 1 ząbek czosnku
  • przyprawy, sól wedle uznania

Cukinię należy umyć i pokroić w cienkie plastry. wkładamy je do miski i przyprawiamy. Plastry następnie zostawiamy w misce na około 10 minut.

Po tym czasie cukinię układamy na blaszce do pieczenia pokrytej papierem do pieczenia. Piekarnik ustawiamy na 200 stopni i kiedy urządzenie jest gotowe, wkładamy do niego naszą cukinię. Kiedy stanie się ona miękka i lekko rumiana oznacza to, że jest gotowa.

Nie traćmy czasu, więc kiedy cukinia piecze się w piekarniku, my robimy sos!

Posiekaj zioła i rukolę, czosnek przepuść przez praskę i wszystko wrzuć do miseczki z jogurtem lub śmietaną. Dodajemy sól i przyprawy. Składniki w miseczce mieszamy.

Gotową cukinię rozkładamy na dosyć dużym talerzu. Smarujemy ją świeżo zrobionym sosem i posypujemy startym serem.

Powtarzamy to, aż plastry cukinii na naszym „torcie” się nie skończą. Po tych czynnościach można zjeść od razu, ale dla lepszego efektu włóż je do lodówki i chwilę odczekaj.

Nasze danie jest gotowe! Ciasto z cukinii z pewnością przyciągnie wszystkich swoich wyglądem, ale także i zmysłowym zapachem! Życzymy smacznego!

error: Treść zabezpieczona !!