Przepis, który w pełni zasługuje na swoją nazwę: Ciasto Marzeń – gotowe w kilka minut, smakuje bosko!

Myślę, że to jeden z najszybszych i najsmaczniejszych deserów jakie kiedykolwiek przyrządzałam. Jest super kremowy i przepyszny! Idealny na przykład na niedzielna kawę z rodziną. Najlepsze w przepisie jest to, że nie musisz nawet używać piekarnika!

Jeśli chcesz jeszcze bardziej uprościć przygotowanie ciasta, możesz pominąć lukier i zastąpić go startą czekoladą, kakao lub wiórkami kokosowymi.

Potrzebujesz:

  • 600 ml mleka
  • 220 g śmietany 30%
  • 450 g herbatników
  • 2 opakowania budyniu śmietankowego

Dodatkowo:

  • 200 g cukru pudru
  • 3 łyżki ciepłego mleka
  • 3 łyżki masła
  • 3 łyżki kakao
  • Alternatywnie możesz po prostu posypać deser kakao

Opcjonalnie: parzona kawa, rum

Przygotowanie:

Zacznij od przygotowania kremu waniliowego. Ugotuj budyń według instrukcji na opakowaniu. W innej misce ubij śmietanę i wymieszaj ze schłodzonym budyniem.

Możesz dodać cukier do smaku.
Aby zrobić lukier wymieszaj ciepłe mleko, roztopione masło, przesiane kakao i cukier puder w jednolitą masę.

Składanie warstw:

Jako pierwszą warstwę na talerzu do serwowania ułóż herbatniki, posmaruj je połową kremu i wyrównaj powierzchnię. Ułóż drugą warstwę herbatników i koleją kremu oraz na górę pozostałe ciastka. Jeśli chcesz, możesz skropić herbatniki schłodzoną parzoną kawą z odrobiną rumu.

Ostatnia warstwa deseru to lukier kakaowy. Gotowe! Życzę smacznego!

error: Treść zabezpieczona !!