Jeśli chcesz jeszcze bardziej uprościć przygotowanie ciasta, możesz pominąć lukier i zastąpić go startą czekoladą, kakao lub wiórkami kokosowymi.
Dodatkowo:
Opcjonalnie: parzona kawa, rum
Zacznij od przygotowania kremu waniliowego. Ugotuj budyń według instrukcji na opakowaniu. W innej misce ubij śmietanę i wymieszaj ze schłodzonym budyniem.
Możesz dodać cukier do smaku.
Aby zrobić lukier wymieszaj ciepłe mleko, roztopione masło, przesiane kakao i cukier puder w jednolitą masę.
Składanie warstw:
Jako pierwszą warstwę na talerzu do serwowania ułóż herbatniki, posmaruj je połową kremu i wyrównaj powierzchnię. Ułóż drugą warstwę herbatników i koleją kremu oraz na górę pozostałe ciastka. Jeśli chcesz, możesz skropić herbatniki schłodzoną parzoną kawą z odrobiną rumu.
Ostatnia warstwa deseru to lukier kakaowy. Gotowe! Życzę smacznego!