Wskocz po przepis. Mąka, twaróg, śmietana, jajko… i pyszne ciasto kruche z twarogiem raz dwa na moim stole.

Zawsze poszukuje prostych przepisów na szybkie desery, idealne jako dodatek do herbaty. Najbardziej też cenię sobie wypieki, które zajmują minimum czasu, tak jak właśnie ten przepis na kruche ciasto z twarogiem. Przekonaj się sama!

Składniki:

  • 125 g margaryny
  • 160 g mąki pszennej
  • 60 g cukru
  • 300 g twarożku
  • 3 łyżki kwaśnej śmietany
  • 1 jajko
  • sól do smaku
  • 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia

Przygotowanie:

Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli.

Zetrzyj zamrożoną margarynę lub masło i wymieszaj z mąką.

Teraz przygotuj nadzienie: rozgnieć twarożek ze śmietaną i cukrem. Możesz użyć w tym celu również blendera.

Włóż połowę ciasta do foremki i dociśnij łyżką. Następnie ułóż nadzienie i przykryj drugą połową ciasta.

Piecz w 200 stopniach przez 30 minut.

Smacznego!

error: Treść zabezpieczona !!