Opcjonalnie:
Ciasto francuskie pokrój na kwadraty za pomocą wałka do ciasta.
Posmaruj mlekiem i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 15-20 minut.
Budyń ubić bez gotowania w zimnym mleku. Jeśli gotujemy z klasycznego budyniu, po ugotowaniu przykryj folią i odstaw do wystygnięcia. Śmietanę też ubijamy i łączymy obie substancje.
Upieczone ciasto kroimy w środku.
Krem nałożyć na połowę za pomocą woreczka cukierniczego, ułożyć górną część ciasta i gotowe.
Jeśli chcesz dodać warstwę owoców, polecamy karmelizowane jabłko. Jabłka pokroić w kostkę.
Rozpuść masło na patelni.
Dodaj jabłka, cukier, cynamon. Dobrze wymieszaj.
Gdy jabłka zmiękną, nałóż warstwę jabłek na pokrojone ciasto francuskie.