Wychodzi przepysznie. Cała rodzina zbiera się w kuchni, kiedy wyciągam to ciasto czosnkowe. Oto przepis

Ciepłe mleko należy połączyć z drożdżami oraz z cukrem, po wymieszaniu przykryć folią i odstawić na około 10 minut. Folię zdjąć, wymieszać składniki, aż się połączą i przesiać do nich mąkę oraz dodać oliwę.

Ze składników znajdujących się w naczyniu zagnieść ciasto i odstawić na godzinę.

Posiekany koper oraz czosnek umieścić w kielichu blendera i rozdrobnić, a następnie połączyć z masłem.

Ciasto rozwałkować i posmarować nadzieniem, a następnie ciasto zwinąć w rolkę i podzielić ją na dwie równe części. Z dwóch części rolki spleść warkocz i umieścić go w naczyniu doi pieczenia, uprzednio posypawszy po wierzchu startym serem oraz solą.

error: Treść zabezpieczona !!