Dziecinnie prosty w przygotowaniu i bardzo aromatyczny! Jest idealnie wysoki, puszysty i bardzo smaczny! Koniecznie wypróbuj, nie zajmie Ci to dużo czasu!
Umyj jedną cytrynę, pokrój na kawałki i posiekaj w blenderze.
Posól jajka, ubij. Następnie dodawaj porcjami cukier, kontynuuj ubijanie.
Dodaj łyżkę sody do szklanki kefiru(o temperaturze pokojowej), odczekaj minutę i dodaj do jajek.
Dodaj także olej do płynnej mieszanki. Następnie kontynuuj ubijanie stopniowo dodając mąkę, aż do uzyskania półpłynnego ciasta. W tym momencie dodaj puree z cytryny.
Ciasto wylej do foremki (posmarowanej masłem) i piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 40 minut. Wymieszaj cukier puder i sok z połowy cytryny (możesz dodać odrobinę wody) i polej schłodzone już ciasto.