

Wlej wodę mineralną do głębokiej miski. Dodaj olej i cukier. Mieszaj trzepaczką, aż cukier się rozpuści.

Następnie dodać mąkę i proszek do pieczenia. Wymieszać składniki.

Dodaj startą skórkę pomarańczową. Dokładnie wymieszać.

Dodać esencję waniliową i wymieszać. Przygotujemy dwa formularze. Oba smarujemy olejem i oprószamy mąką.

Wlej około jednej czwartej mieszanki do każdej tacy. Do pozostałej mieszanki dodać kakao. Wymieszaj szpatułką.

Następnie dodaj swój ulubiony dżem i wymieszaj. Masę kakaową przełożyć do foremek. Wymieszaj trochę widelcem w formie.

Ciasteczka wstawiamy do nagrzanego do 180°C piekarnika na około 55 minut. Po upieczeniu pozwól im ostygnąć. Na koniec posyp cukrem pudrem i podawaj.
