Szybkie przygotowanie: piekłam wczoraj, a dziś wszyscy w domu proszą o kolejną blachę: Ciasto kawowe z bananami.

Fantastycznie smaczne ciasto z bananami i aromatem kawy, w którym na pewno się zakochasz.

Jeśli chcesz, możesz zastąpić kawę kakao, aby uzyskać za każdym razem nowy, doskonały smak. Jestem pewna, że takim deserem podbijesz serca swoich gości podczas popołudniowej kawy.

Potrzebujesz:

  • 7-8 bananów
  • Cynamon – 6 g
  • Cukier – 20 g
  • Na ciasto:
  • Cukier – 200 g
  • 3 jajka
  • Proszek do pieczenia -20 g
  • Olej roślinny – 100 ml
  • Mleko  – 400 ml
  • Mąka pszenna – 420 g

Dodatkowo:

  • 2 łyżki kawy

Przygotowanie:

Formę posmaruj masłem i posyp mąką. Obierz banany, przekrój je na pół i wyłożymy nimi spód naczynia.

Posyp banany cukrem i cynamonem. Jajka ubij z cukrem.

Dodaj mleko, olej i wymieszaj. Na koniec wymieszaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Dodaj porcjami do masy jajecznej i mieszaj do uzyskania gładkiego ciasta.

Zostaw trochę ciasta w misce, a resztę wylej na banany. Pozostawione ciasto wymieszaj z kawą.

Za pomocą łyżki twórz kawowe kleksy na deserze. Wstaw do rozgrzanego piekarnika. Piecz przez 30 minut w 180 ° C. Życzę smacznego!

error: Treść zabezpieczona !!