Te ciasteczka rozpływają się w ustach: Szybkie i łatwe w wykonaniu.

Chrupiące, kremowe ciasteczka, które rozpływają się w ustach. W naszym domu ten przepis to absolutna bomba, a dzieci mają ochotę na ten słodki smakołyk kilka razy w tygodniu.

Składniki:

  • 125 g masła
  • 80 g cukru pudru
  • 2 jajka
  • cukier waniliowy
  • 350 g mąki pszennej
  • 10 g proszku do pieczenia

Nadzienie:

  • 150 g mascarpone
  • 1 łyżka cukru pudru
  • skórka cytrynowa
  • 1 łyżka mąki pszennej

Przygotowanie:

Do miski dodaj masło, cukier i cukier waniliowy. Następnie dodaj jajka. Ubijaj trzepaczką, aż powstanie kremowa mieszanka.

Następnie dodaj mąkę i proszek do pieczenia. Mieszaj miksturę rękami. Zagnieść ciasto.

Ułóż ciasto na posypanej mąką powierzchni. Rozwałkuj wałkiem do ciasta. Z ciasta wycinamy koła za pomocą formy. Ułóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

Dodaj serek śmietankowy i cukier do czystej miski. Następnie zetrzyj skórkę z cytryny, dodaj mąkę. Dokładnie wymieszaj szpatułką.

Włóż śmietankę do torebki cukierniczej. Nakładamy go na środek ciasta na ciasteczka. Ciasto złożyć na środku. Naciskamy delikatnie.

Umieść blachę w nagrzanym piekarniku. Pieczemy 15-20 minut w temperaturze 180°C. Po upieczeniu posyp słodki smakołyk cukrem pudrem i podawaj.

Smacznego!

error: Treść zabezpieczona !!