Nadzienie:
Do miski dodaj masło, cukier i cukier waniliowy. Następnie dodaj jajka. Ubijaj trzepaczką, aż powstanie kremowa mieszanka.
Następnie dodaj mąkę i proszek do pieczenia. Mieszaj miksturę rękami. Zagnieść ciasto.
Ułóż ciasto na posypanej mąką powierzchni. Rozwałkuj wałkiem do ciasta. Z ciasta wycinamy koła za pomocą formy. Ułóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Dodaj serek śmietankowy i cukier do czystej miski. Następnie zetrzyj skórkę z cytryny, dodaj mąkę. Dokładnie wymieszaj szpatułką.
Włóż śmietankę do torebki cukierniczej. Nakładamy go na środek ciasta na ciasteczka. Ciasto złożyć na środku. Naciskamy delikatnie.
Umieść blachę w nagrzanym piekarniku. Pieczemy 15-20 minut w temperaturze 180°C. Po upieczeniu posyp słodki smakołyk cukrem pudrem i podawaj.