Jednak nie każdy może sobie na taki pozwolić. Trudno jest go przygotować, jeśli nie ma się piekarnika. Czy jest to możliwe? Oto prosty przepis na pyszny domowy chleb prosto z patelni. Właśnie tak!!!
Świeże drożdże wymieszać z ciepłą wodą. Mieszaj aż do rozpuszczenia. Dodaj suche drożdże do miski wraz z pozostałymi suchymi składnikami.
W misce połącz mąkę, sól i rozpuszczone drożdże. Połącz wszystko ze sobą.
Wyrabiaj ciasto do uzyskania jednolitej masy. Podziel ciasto na dwie równe części.
Pozostawić ciasto do wyrośnięcia na około pół godziny.
Nasmaruj patelnię olejem. Po wyrośnięciu ciasta, umieść je na patelni i gotuj na średnim ogniu przez 12-15 minut.
Następnie posmaruj chleb olejem. Przewróć chleb na drugą stronę.
Przykryty ciężkim płomieniem, smażyć przez ok. 12-15 minut.