Poznaj najlepsze przepisy na potrawy, surówki i przekąski z surowych buraków. Czy wiesz, że w trakcie obróbki termicznej buraki tracą wiele cennych właściwości: Surowe są zdecydowanie zdrowsze.

Jak widać, jedzenie surowych buraków to same korzyści dla zdrowia, dobrej kondycji, a także urody. Nie tylko pomagają walczyć z istniejącymi chorobami, ale również pomagają zachować dobre zdrowie na długo. Dieta i zdrowy tryb życia to podstawa. Surowe buraki bogate są w jod, cynk, selen, potas.

To również warzywo pełne żelaza i kwasu foliowego. Wspomaga w leczeniu anemii, bez problemu mogą spożywać je kobiwrt w ciąży, aby wesprzeć rozwój płodu. W surowych burakach znajdziemy również witaminy, głównie z grupy A i E. Korzystajmy ze skarbów, które dała nam natura, zamiast odwiedzać aptekę.

Dzięki naturalnym składnikom zawartym między innymi w warzywach i owocach znajdziemy szereg minerałów, witamin i innych składników odżywczych. Pomogą one zachować dobre zdrowie na długie lata.

Jak w takim razie przygotować naszego surowego buraka, aby był smaczny i nie stracił swoich prozdrowotnych właściwości? Skorzystaj z naszych przepisów!

error: Treść zabezpieczona !!