Doskonałe szybkie danie – Biszkopt serowy z dżemem: Raz, dwa i gotowe. Przepis.

Ten przepis jest naprawdę bardzo wdzięczny, ponieważ jest szybki, łatwy i każdy naprawdę go lubi.

Jeśli szukasz przepisu na świetny deser kawowy to gorąco polecam. Zawsze piekę, gdy mam w lodówce twarożek i dżem.

Składniki:

  • 2 szklanki mąki
  • 1 szklanka cukru
  • 1 szklanka mleka
  • 1/2 szklanki oleju
  • 2 jajka
  • 1 proszek do pieczenia

NADZIENIE:

  • 2 serki twarogowe
  • 1 szklanka cukru
  • 1 cukier waniliowy
  • 1 budyń waniliowy (proszek)
  • 2 jajka
  • 1/2 szklanki mleka

Do posypania:

  • Cukier puder

Przygotowanie:

Na ciasto ubić jajka z cukrem, aż się spienią. Stopniowo dodawaj olej i mleko.

Na koniec dodaj przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Połowę ciasta wylać na blachę i ułożyć nadzienie serowe. Dozować łyżką.

NadzienieWymieszaj twarożek, cukier i jajka na gładką masę. Zwykle dodaję do nadzienia jeden pudding waniliowy, ale możesz kontynuować bez niego.

Ułóż dżem łyżką – grudka obok grudki. Następnie wlej drugą połowę ciasta. Ciasto pieczemy w rozgrzanym piekarniku.

Temperatura pieczenia 180 stopni i na koniec sprawdzamy ciasto wykałaczką. Gdy pieczę na większej blasze, robię tylko jedną warstwę ciasta, na którą naprzemiennie nakładam nadzienie serowe i konfiturę. Takie ciasto jest niższe i piecze się krócej.

Życzymy smacznego! 🙂

error: Treść zabezpieczona !!