Nigdy bym nie pomyślała, że to danie będzie tak pyszne bez dodatku mięsa i ryb. Oczywiście od razu spisałam przepis. Po kilku dniach odtworzyłam to proste danie u siebie, a domownicy byli zachwyceni!

Najpierw obierz ziemniaki i pieczarki. Pokrój jedną cebulę w kostkę, a drugą w półpierścienie.

Cebulę pokrojoną w kostkę włóż na patelnię rozgrzaną z dodatkiem oleju roślinnego i podsmaż. Pieczarki pokrój w plastry i wymieszaj z cebulą. Posiekaj koperek i dodaj go na patelnię. Dopraw solą i pieprzem.

Pomidory pokrój na półpierścienie. Ziemniaki natomiast w cienkie plasterki, a ser zetrzyj na drobnej tarce.

Wyłóż blachę do pieczenia folią i posmaruj olejem roślinnym. Rozkładając kilka plastrów ziemniaków uformuj z nich 6 „kotletów”. Cebulę ułóż na ziemniakach, dopraw solą i pieprzem. Kolejną warstwą będą grzyby. Następnie ułóż pomidory.
