Obierz banany i pokrój je w drobną kostkę. Dodaj jajka sól i cukier. Razem z mlekiem i drożdżami połącz wszystko w jednolitą masę.
Najlepiej zmiksuj całość za pomocą blendera. Następnie wlej ciepłą wodę i stopniowo wsypuj mąkę, rozrabiając masę trzepaczką, aby nie powstały grudki.
Tak przyrządzone ciasto powinno rosnąć przez 30 minut w misce nakrytej folią spożywczą.
Po wyrośnięciu zamieszaj kilkakrotnie w celu wydostania się z ciasta pęcherzyków powietrza.
Rozgrzej patelnię do smażenia naleśników i posmaruj ją cienką warstwą oleju słonecznikowego. Niewielką chochelką wlewaj płynne ciasto na gorący tłuszcz.
Przed przewróceniem naleśnika na drugą stronę posmaruj go olejem. Tak samo postępuj przy każdym kolejnym naleśniku.
Naleśniki z ciasta bananowego dobrze smakują nawet bez żadnych dodatków.