Smak mile zaskoczył mnie i gości: Pyszne ciasto bez pieczenia: Robię prawie co każdy weekend.

Ten pyszny deser jest na tyle łatwy w wykonaniu, ze każdy poradzi sobie z nim bez problemu. Najlepsze jest to, że nie trzeba go w ogóle piec. To idealny dodatek do popołudniowej kawy.

Składniki:

  • dłuższe biszkopty typu ladyfingers,
  • mleko do namaczania,
  • 1 opakowanie waniliowego budyniu,
  • 500 ml mleka,
  • cukier do smaku,
  • 1/2 l śmietany 30%.

Sposób przygotowania:

Podłużne biszkopty moczyć przez chwilę w mleku, a następnie układać obok siebie w foremce.

Można ją wcześniej wyścielić papierem do pieczenia albo folią spożywczą. Ugotować budyń z proszku budyniowego, mleka oraz cukru.

Następnie polać nim biszkopty i odłożyć w celu ostudzenia masy. Śmietanę ubić, a potem równomiernie wylać ją na masę budyniową.

Ułożyć na niej następną warstwę biszkoptów, które także trzeba namoczyć wcześniej w mleku.

Czekoladę należy rozpuścić w śmietance i polać nią biszkopty.

Podawać po ostudzeniu i stężeniu. Smacznego!

error: Treść zabezpieczona !!