Dodatkowo:
Na sałatkę:
Cebulę pokroić w plasterki i włożyć do miski. Dodać sól, cukier, zalać gorącą wodą. Pozwól mu działać przez 15 minut.
Mięso pokroić na 12 plastrów. Połóż plastry na twardej powierzchni, przykryj folią i postukaj tłuczkiem.
Następnie posyp mięso solą i natrzyj je dłonią. Umyte i obrane ziemniaki pokroić w plastry i przełożyć do miski.
Dodać sól, mielony pieprz, olej i wymieszać. Szklane naczynie żaroodporne posmarować olejem roślinnym i ułożyć warstwę cebuli, którą wcześniej wycisnęliśmy.
Następnie połóż plasterek mięsa i ziemniaka na przełączniku. Wymieszać olej, mieloną paprykę, zioła, czarny pieprz w małej misce i dobrze natrzeć mięso tą mieszanką.
Formę wyłożyć mokrym papierem do pieczenia i folią aluminiową. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 40 minut w temperaturze 180°C.
W garnku ugotować jedną marchewkę. Ugotowanego buraka pokroić w cienkie plasterki i przełożyć do miski.
Dodać pokrojony w cienkie plasterki ogórek, gotowaną marchewkę i rozgnieciony czosnek. Następnie dodaj sos sojowy, oliwę z oliwek, sok z cytryny i wymieszaj szpatułką.
Zdjąć papier i folię z formy i piec jeszcze 15-20 minut w temperaturze 180°C. Pieczone mięso z ziemniakami posypać natką pietruszki i podawać z sałatką.